Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z niespodzianką Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 5 plastrów
szynka 5 plastrów
sól do smaku
mąka pszenna do panierki
schab bez kości 5 kotletów
jajko 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z niespodzianką Eli

Umyte,osuszone papierowym ręcznikiem kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa ma cienkie płaty.Każdy kotlet oprószyć solą,pieprzem i czosnkiem z obu stron.Na każdy kotlet położyć plaster szynki,plaster sera i złożyć na pół.Panierować w mące,roztrzepanym jajku,bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce tartej.Smażyć w rozgrzanym głebokim oleju na złoty kolor.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.11.2012 22:54
robie bardzo podobne, uwielbiam je
bietka 29.11.2011 20:39
wyglądaja pysznie
marchewka 28.04.2011 23:35
lubię nadziewane kotleciki PS śliczne róże
kotlet 31.03.2011 23:54
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak