Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowa z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
bulion 1 litr
jogurt naturalny 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
melisa 4 listki
mięta 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowa z ryżem

Bulion zagotować, dodać do niego ryż i gotować przez około 12- 15 minut. Jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka, żółtko roztrzepać miotełką dodając do niego jogurt naturalny. Do gotującej się zupy należy wlewać bardzo powoli rozmącone jajko z jogurtem. Na patelni rozgrzać masło śmietankowe. Miętę i melisę posiekać, dodać do masełka, chwilę podsmażyć. Całość dodać do zupy delikatnie mieszając. Zupę doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.11.2013 17:05
świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak