Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli
2 cebule
6 ząbków czosnku
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki przyprawy do gulaszu
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
pieprz
4 łyżki oleju
2 łyżki mąki pszennej
Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i ugotować serca do miekkości.Wyjąć serca z wywaru,ostudzić,obrać z tłuszczu,żyłek i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w kosteczkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej,włozyć serca,cebulę ,czosnek i smażyć kilka minut.Dodać do rondla sos sojowy,przyprawę do gulaszu,paprykę,pieprz,podlać wodą i dusić 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do serc i zagotować.Smacznego!