Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziela angielskiego Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli

Pozostałe składniki:

2 cebule
6 ząbków czosnku
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki przyprawy do gulaszu
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
pieprz
4 łyżki oleju
2 łyżki mąki pszennej

Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i ugotować serca do miekkości.Wyjąć serca z wywaru,ostudzić,obrać z tłuszczu,żyłek i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w kosteczkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej,włozyć serca,cebulę ,czosnek i smażyć kilka minut.Dodać do rondla sos sojowy,przyprawę do gulaszu,paprykę,pieprz,podlać wodą i dusić 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do serc i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak