Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki do barszczyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieczarki 15 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki do barszczyku

Margarynę dodać do maki razem z żółtkami i śmietaną. Posolić i zagnieść ciasto. Schłodzić. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć razem z cebulą na maśle. Doprawić do smaku. Wymieszać z tartą bułką (ok 2 łyżek). przestudzić. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować. Pokroić na paski o szerokości 10-12 cm. Na paski nakładać przy brzegu farsz i rolować pałeczki. Pokroić na mniejsze części. Ułożyć na blasze i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 28.10.2011 23:28
bardzo fajne
katarzynka455 18.05.2011 15:02
Pomysłowo i pewnie smacznie
Joanna108
Joanna108 13.04.2011 21:00
bardzo fajne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak