Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z wołowiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
rzodkiew 0,5 sztuki
por 4 sztuki
seler 0,25 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z wołowiną

Wołowinę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Warzywa( w tym także cebulę) oczyścić i pokroić w plasterki lub półplasterki. Czosnek po obraniu posiekać. Mięso zalać wodą i gotować przez co najmniej godzinę, następnie dodać warzywa i gotować, do momentu, gdy będą miękkie. Na koniec dodać czosnek i doprawić zupę do smaku niewielką ilością curry, ostrej i słodkiej papryki, solą i pieprzem. Zupę podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.11.2012 20:46
super zupa
kasiaw 17.02.2012 22:33
smaczna
bercik1 21.12.2011 23:25
Lubię takie zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak