Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkowo kapuścianym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
margaryna 1/2 kostki
pieczarki 15-20 sztuk
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion wg uznania
kapusta kiszona 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkowo kapuścianym farszem

Pieczarki umyć pokroić, przesmażyć na maśle razem z cebulą. Dodać odciśniętą kapustę i
podlać bulionem .Dusić do miękkości i odparowania bulionu. Dodać olej,podsmażyć i przestudzić. Dodać jajko, bułkę i wymieszać.Z mąki, jajka, żółtka i margaryny zagnieść ciasto, rozwałkować. Przy brzegu ciasta nakładać farsz ,zawinąć ciastem do środka, odciąć pozostałe ciasto i nakładać znów porcję farszu i zawijać kolejne ciasto .Zwinięte ciasto kroimy na 7-10cm kawałki, układamy na blaszce i pieczemy do zrumienienia. Paszteciki można posmarować roztrzepanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 07.08.2011 07:54
super
katarzynka455 08.02.2011 14:34
jeszcze barszczyk poproszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak