Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
woda 1 litr
sól do smaku
makaron 20 dag
cebula 1 sztuka
Imbir mielony Prymat 2 szczypty
posiekana zielenina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Filety rybne opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Następnie przełożyć ją do garnka, zalać wrzątkiem i gotować na niewielkim ogniu. Cebulkę posiekać, dodać do zupy i gotować dalej przez około 15 minut. Dodać 2 szczypty imbiru, sól, pieprz do smaku, następnie podzielić rybę na mniejsze kawałki. Po czym ugotować oddzielnie makaron. Makaron rozłożyć w talerzach, zalać zupą rybną raz z kawałkami ryby. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.08.2013 16:44
lubię takie zupy
Iwusia 04.08.2011 22:18
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak