Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na niedzielę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 3/4 szklanki
mak 1/2 szklanki
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
masa krówkowa 1 puszka
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 3 sztuki
mleko 1 litr
cukier 6 łyżek
poncz 1/2 szklanki
polewa czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na niedzielę

Z jajka, wody, mąki, maku, cukru, proszku do pieczenia upiec ciasto. Z budyni, mleko i cukru ugotować budyń i wystudzić. Zmiksować kostką margaryny. Ciasto nasączyć ponczem. Posmarować częścią masy z puszki. Wyłożyć krem budyniowy. Na wierzchu posmarować pozostałą częścią masy. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.05.2011 16:28
mniam.....
katarzynka455 08.02.2011 14:31
uwielbiam ciasta z masą krówkową
Nina7 02.02.2011 15:24
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak