Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 3 szklanki
woda 1 litr
cukier do smaku
śmietana 1 szklanka
mąka 2 łyżki
groszek ptysiowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Jagody( najlepiej świeże) należy przełożyć na sitko i opłukać pod wodą. Następnie przełożyć je do garnka zalewając zimną wodą. Gotować przez około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać cukier do smaku. Mąkę wymieszać z zimną wodą, następnie zahartować gorącą i dodać do zupy. Na koniec zabielić ją śmietaną. Zupę najlepiej jest podawać na gorąco z bezikami, groszkiem ptysiowym lub biszkopcikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.06.2013 08:19
super zupka
IKrakowianka 21.10.2012 17:54
to coś dla mnie :)
IZABELA29 19.11.2011 15:29
nigdy nie jadłam
IZABELA29 19.11.2011 15:29
nigdy nie jadłam
malaczarna23 03.04.2011 00:17
no szkoda:/
kiziolek201 20.03.2011 13:19
Szkoda że niema zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak