Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

40 dkg kapusty kiszonej
1 duża cebula
1 kostka rosołowa z zielem angiekskim i liściem laurowym
1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
2 łyżki smalcu
pieprz
ewentualnie sól

olej do smażenia

15 dkg sera żółtego (utarty na grubej tarce)

Cebulę pokroić w cwierć krążki.W szerokim rondlu rozgrzać smalec dodać cebulę i przesmażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Do cebuli dodać kapustę,pokruszoną kostkę rosołową,przyprawę do wieprzowiny,pieprz dp smaku i wymieszać.Chwilę razem przesmażyć,podlać odrobiną wody,dusić do miękkości i wystudzić.Ewentualnie doprawić solą.

Cebulę zetrzeć na tarce,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane,umyte ziemniaki zetrzeć i odcisnąć wodę.Do miski włożyć ziemniaki,cebulę,czosnek,mąkę pszenną,jajka,przyprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką ciasto,formując cienkie placki,posypać odrobiną sera.Na ser położyć łyżkę kapusty,posypać serem i przykryć cienką warstwą ciasta.Smażyć z obu stron na rumiano. na średnim ogniu,żeby się nie przypaliły i nie były surowe w środku.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze czegoś takiego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    założę się że są pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !