Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce

Kurczaka umyć, pokroić na porcje, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować. W trakcie gotowania dodać obraną marchew, pietruszkę, cebulę i pieprz. Ugotować do miękkości. Kurczaka wyjąć z wywaru, zdjąć skórę, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2014 20:52
Wygląda wspaniale.
mirosława4 20.08.2013 17:49
pyszne chrupiące mięsko :)
Anna152 30.11.2012 19:46
super
Seba 21.12.2011 14:31
extra
Monika193
Monika193 23.09.2011 09:58
lubię takiego chrupiącego, mniam
Wafelek2601 19.05.2011 09:07
uwielbiam takiego kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak