Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
ziemniaki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
majeranek wg uznania
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
groch 40 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na żeberkach

Groch opłukać, namoczyć. Żeberka umyć, włożyć do garnka i zalać ok 2, 5 l wody. Dodać groch i gotować ok 30 minut. Następnie mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Włożyć do zupy razem z obranymi i umytymi ziemniakami i liściem laurowym. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się zupy. Dodać też przesmażoną pokrojoną cebulę z czosnkiem. Pod koniec gotowania dodać zasmażkę z masła i mąki. Dodać majeranek. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 06.06.2013 22:45
lubię zjeść grochóweczkę
katarzynka455 06.02.2011 15:57
lubię grochówę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak