Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Jak apetycznie wygląda danie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszny obiad!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !