Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
otarta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 80 dag
cynamon 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami

Całe jajka ubić z cukrem do białości, delikatnie wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki i ułożyć na dnie formy. Ciasto wylać na przygotowane jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.04.2013 18:32
bardzo apetyczny
IlonaAlbertos 19.04.2013 21:15
Lekki i smaczny.
Ewelina38 20.01.2013 19:44
szybkie i bardzo smaczne cisto, uwielbiam je i zawsze jabłuszka posypuję cynamonem :)
gacopierz23 03.11.2012 20:30
puszyste
AgaS10 13.02.2012 06:30
pyszna klasyka:)
Iwusia 06.02.2012 23:42
uwielbiam taki z cukrem pudrem - mniam
Seba 10.01.2012 11:16
smaczny
pigila
pigila 07.11.2011 08:51
super
pigila
pigila 07.11.2011 08:51
super
Wafelek2601 03.10.2011 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak