Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody ciepłej dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.
Odstawiamy ciasto na 30 min, aby odpoczęło.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię wszystkie pierogi, farsz bez znaczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z jagódkami żadne się nie równają tylko kiedy te jagódki będą eh..:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    niestety, jeszcze musimy poczekać na świeże jagody
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    uwielbiam takie- moje ulubione :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    uwielbiam takie pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !