Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z łopatki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 3/4 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z łopatki wieprzowej

łopatkę umyć i przyprawić marynatą przyrządzoną z oliwy,przyprawy do mięsa wieprzowego,czosnku posiekanego i kucharka wszyatkie te przyprawy wymieszać i posmarować mięso z każdej strony odstawić w chłodne miejsce na ok.2 godz.aby przeszły przyprawami i upiec w rozgrzanym naczyniu z każdej strony na rumiano wlać ok.3/4litra wody i gotować do miękkości,tak przygotowaną potrawę podawać z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 02.10.2012 19:25
lubię
Grazyna0211 26.04.2011 09:38
takie mięsko zawsze smakuje
IKrakowianka 03.02.2011 00:15
Super obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak