Sposób przygotowania

Ugnieść wszystkie składniki ciasta. blachą posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylepić dokładnie ciastem całą blachę równo z bokami do samej góry.
Ubić całe jajka z cukrem, dodać ser, budynie, olej,mleko. wylać na surowe ciasto i wstawić do piekarnika na około 1 godz. i 30 minut. w temp. 180 stopni. nie przerażać się, że masa serowa leje się jak woda tak ma właśnie być, po upieczeniu jest przepysznie delikatne :)
Upieczony sernik polać przygotowaną pianą z białek( białaka ubić na pianą z cukrem a następnie dodać mąkę i lekko wymieszać).
Na białka posypać wiórki i jeszcze raz zapiec w piekarnikuprzez około 5 minut żeby wiórki nabrały złociastgo koloru.
SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Całkiem całkiem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Całkiem całkiem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !