Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Srnik szogunek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 5 szt
Składniki na Pianę
białko 5 szt
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 10 dag
składniki na masę serową:
cukier 2 szkl
mleko 2 szkl
olej 3/4 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
jajko 3 szt
ser biały 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Srnik szogunek

Ugnieść wszystkie składniki ciasta. blachą posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylepić dokładnie ciastem całą blachę równo z bokami do samej góry.
Ubić całe jajka z cukrem, dodać ser, budynie, olej,mleko. wylać na surowe ciasto i wstawić do piekarnika na około 1 godz. i 30 minut. w temp. 180 stopni. nie przerażać się, że masa serowa leje się jak woda tak ma właśnie być, po upieczeniu jest przepysznie delikatne :)
Upieczony sernik polać przygotowaną pianą z białek( białaka ubić na pianą z cukrem a następnie dodać mąkę i lekko wymieszać).
Na białka posypać wiórki i jeszcze raz zapiec w piekarnikuprzez około 5 minut żeby wiórki nabrały złociastgo koloru.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.02.2011 07:46
pyszne
Ania67 10.02.2011 19:02
Całkiem całkiem:)
Ania67 10.02.2011 19:02
Całkiem całkiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak