Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić, włożyć do 1 l wrzącej wody, dodać cukier, kostki rosołowe i gotować około 15 minut. Po kwadransie włożyć kalafior i gotować do miękkości. Następnie kalafior wyjąć, podzielić na różyczki, a głąb i warzywa razem z zupą zmiksować. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do zupy, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, dodać różyczki kalafiora, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię taka zupkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna szczególnie w ciepłe dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię zupy kalafiorowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !