Sposób przygotowania

Margarynę, 5 żółtek, cukier, cukier waniliowy utrzeć. Pod koniec ucierania dodać olej i dalej ucierać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z ciastem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pozostałym ciastem.
Podzielić na 4 części. Do każdej z osobna dodać: kisiel cytrynowy, wiśniowy, kakao, mak. Wymieszać.
Wykładać łyżką do formy (ciasto jest dość gęste) jedną warstwę na drugą, w dowolnej kolejności. Piec około 50 minut w temp. 170 stopni (sprawdzić patyczkiem). Piekłam w keksówce.
Po upieczeniu polałam lukrem, ozdobiłam cukrowymi perełkami. Można wstawić na chwilkę jeszcze ciasto do piekarnika, aby lukier podeschnął.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygląda pięknie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Nie tylko wygląda ale i smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    KIEDYŚ PIEKŁAM I MI NIE WYSZEDŁ:( ALE MAM NADZIEJĘ ŻE TEN PRZEPIS JEST LEPSZY, BO CIASTO WYGLĄDA PIĘKNIE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super wygląda, chyba się skuszę i upiekę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !