Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z mlekiem, wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyjdzie nie za rzadkie nie za gęste:) Smażyć na rozgrzanym oleju (dosłownie kapka) z obu stron na złoty kolor.
Czasem bezpośrednio do ciasta wlewam 1 łyżkę oleju, wtedy już smażę naleśniczki na suchej teflonowej patelni.
Naleśniki posmarować cienko dżemem, złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Wierzch również posmarować dżemem, polać czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    pychota ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajne połączenie truskawkowo- czekoladowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !