Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jałowcówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l
cukier 500 g
woda 2 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: jałowcówka

Ususzone owoce jałowca rozdrabniamy i zalewamy spirytusem, dolewamy szklanke wody i odstawiamy na kilka dni. W drugiej szklance wody rozpuszczamy cukier nad ogniem. Odcedzamy jałowiec i spirytus zalewamy syropem z cukru. Odstawiamy jeszcze na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.09.2012 17:56
mocna ta jałowcówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak