Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mur chiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 500 gram
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
śliwki węgierki 10 szt
sól do smaku
cukier do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
wino czerwone wytrawne 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mur chiński

Kapustę kroimy w paseczki, mieszamy z oliwą i winem, gotujemy pod przykryciem przez 2-3 min. Potem odkryć na kilka minut , dogotować, odparować i wystudzić. Śliwki drylujemy i kroimy w paseczki, mieszamy z kapustą, doprawiamy do smaku. Można podawać praktycznie do każdego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 28.10.2011 08:36
ciekawy przepis
Magdalena80 21.05.2011 23:49
ciekawa nazwa
traktorek 04.03.2011 17:28
pekinki gotowanej jeszcze nie jadłam ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak