Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w naleśniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
mąka 1 szkl
jabłko 3 duże
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w naleśniku

Jajka roztrzepać, dodać mleko, po trochu dodawać mąkę i mieszać tak żeby nie było grudek. Ciasto musi byc dosyć gęste, żeby nie spływało z jabłek.
Jabłka, myjemy, obieramy i kroimytak aby były grube okrągłe plastry.tak pokrojone jabłka zanużamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym już oleju. Po usmarzeniu optaczamy w cukrze pudrze i palce lizać :) SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 05.05.2012 12:02
Uwielbiam to danie :)
marcia71 14.09.2011 23:35
ciekawe
joanna77 18.04.2011 14:41
mniamniuśne
traktorek 05.03.2011 20:30
to to ja lubię
eli82 14.02.2011 09:37
robię identyczne, są pycha :)
Krystyna32 13.02.2011 08:40
super
kochanyptysiu 12.02.2011 22:05
fajne!
Ania67 10.02.2011 19:01
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak