Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
jaja 2 szt
mleko 1 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem pomarańczowym

Na nadzienie:
2 pomarańcze,
3 łyżki masła,
4 łyżki cukru pudru,
kieliszek likieru pomarańczowego

Z „wypoczętego” ciasta smażyć cienkie placki i nadziewać farszem przygotowanym w następujący sposób. Pomarańcze umyć, sparzyć, osuszyć i zetrzeć z nich skórkę. Oczyścić je dokładnie i podzielić na cząstki. Rozgrzać masło, dodać cukier, skórkę i smażyć 2-3 minuty. Dodać cząstki pomarańczy, podgrzać i odstawić z ognia. Wlać likier, wymieszać i tym nadzieniem smarować naleśniki i składać w chusteczkę. Przed podaniem można naleśniki zapiec. Podawać przybrane bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak