Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 3 szt
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/2 szkl
oliwa 1 łyżka
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
tluszcz do smarzenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Z mąki, 1 jajka, mleka, wody, oliwy i odrobiny soli, zrobić ciasto. Usmażyć naleśniki. Do rondla włożyć masło, dodać posiekaną cebulę, delikatnie poddusić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z cebulą i dusić około 10 minut. Następnie dodać 2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem, zawijać boki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Zrumienić na tłuszczu. Podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.02.2014 00:06
wyglądają jak roladki, muszę teraz też tak zawijać, super
romanrafal
romanrafal 01.01.2014 09:39
pyszne krokieciki
gacopierz23 30.10.2012 18:16
dobre i pięknie się prezentują
Kas2 16.09.2012 22:14
bardzo ładne Ci wyszły
IlonaAlbertos 05.07.2012 22:00
Apetyczne, uwielbiam takie krokiety
pipi765 03.02.2012 17:25
ale świetne
Monika193
Monika193 03.09.2011 14:29
ale pyszne
matii6 23.06.2011 22:09
moje ulubione
Baska Kaska 18.05.2011 21:19
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak