Sposób przygotowania

Na patelnie wlewamy oliwę, cebulę kroimy na drobno, wrzucamy na patelnię, podsmażamy powolutku na małym ogniu, w czasie smażenia dodajemy przyprawy. Zależnie od gustu, ja preferuje bardziej ziołowy i ostry, niektórzy mogą pominąć część ziół. gdy cebula jest już szklista, wyłączamy ogień i dodajemy drożdże, ja używam jednej małej kostki na około 5-7 dużych cebul. Nie możemy przesadzić gdyż pasztet będzie zbyt drożdżowy. Dodajemy drożdże i mieszamy aż się zupełnie rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Na ciepło najlepiej smakuje posypane serem na chlebku bułkach bądź ziemniaczkach z ogniska. Na zimno na kanapkach z keczupem:D Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolinka w Kuchni

    Jako że nie ma opcji edytowania przepisów a ja jestem gapa to jako przyprawy: Pieprz, sól czosnkowa, oregano, bazylia, estragon, koper, kozieradka:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hm ... Oryginalne połączenie ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzia451

    pomysłowe, ale smaczne:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !