Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wegetariański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1 paczka
cebula 5-7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wegetariański

Na patelnie wlewamy oliwę, cebulę kroimy na drobno, wrzucamy na patelnię, podsmażamy powolutku na małym ogniu, w czasie smażenia dodajemy przyprawy. Zależnie od gustu, ja preferuje bardziej ziołowy i ostry, niektórzy mogą pominąć część ziół. gdy cebula jest już szklista, wyłączamy ogień i dodajemy drożdże, ja używam jednej małej kostki na około 5-7 dużych cebul. Nie możemy przesadzić gdyż pasztet będzie zbyt drożdżowy. Dodajemy drożdże i mieszamy aż się zupełnie rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Na ciepło najlepiej smakuje posypane serem na chlebku bułkach bądź ziemniaczkach z ogniska. Na zimno na kanapkach z keczupem:D Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzia451 11.04.2011 11:28
pomysłowe, ale smaczne:P
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 10:05
hm ... Oryginalne połączenie ...
Karolinka w Kuchni 29.05.2010 00:28
Jako że nie ma opcji edytowania przepisów a ja jestem gapa to jako przyprawy: Pieprz, sól czosnkowa, oregano, bazylia, estragon, koper, kozieradka:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak