Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śliwkowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 6 sztuk
suszone śliwki 25 dkg
migdały 5 dkg
olej 100 ml
cukier do smaku
ocet winny 1 łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śliwkowym sosie

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Namoczone wcześniej filety zwinąć w ruloniki. Namoczone wcześniej śliwki rozgotować. Przetrzeć przez sito, dodac migdały, olej, ocet, doprawić do smaku. Takim sosem zalać śledzie, udekorować natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak