Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na płatkach kukurydzianych według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 2 szklanki
cukier 7 łyżek
masło 2 łyżki
białko 3 sztuki
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na płatkach kukurydzianych według Agi

Jabłka obieramy i kroimy na cząstki,wrzucamy do rondla,podlewamy 2 łyżkami wody i przesmażamy.Na patelni rumienimy 3 łyżki cukru z masłem.Dodajemy płatki kukurydziane,mieszamy.Z białek ubijamy pianę,pod koniec ubijania powoli dosypujemy resztę cukru.Do średniej tortownice wyścielanej folią aluminiową wkładamy warstwami:płatki kukurydziane,przesmażone jabłka i pianę z białek.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.Podajemy na ciepło,najlepiej z zimnymi lodami śmietankowymi.Pyszności.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.11.2012 11:53
wielka szkoda, że bez zdjęcia
Iwona51
Iwona51 04.02.2012 17:03
pycha
irenka 10.12.2011 22:34
super deser
calliope 30.11.2011 12:59
pycha :)
GGABI 02.10.2011 08:23
fajnie
kulek 11.07.2011 12:40
dobre
Natalia40 30.06.2011 19:37
super
ronald88 07.06.2011 00:12
smaczne
Justyna Jussstiii 02.05.2011 08:54
super
Ania67 24.03.2011 14:57
Szybka i wysmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak