Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z parówkami i ogórkiem kwaszonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 5 szt
musztarda 1 łyżka
masło do smażenia
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek kwaszony 2 szt
kotlety schabowe 5 (grube)

Przepis i sposób przygotowania na: schab z parówkami i ogórkiem kwaszonym

Mięso rozbijamy, oprószamy przyprawami, z jednej strony strony smarujemy musztardą. Kładziemy na środku po 1/4 ogórka i parówce. Ciasno zwijamy i obwiązujemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Zrazy obtaczamy w mące, smażymy w maśle na rumiano, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Sos ma odparować, a mięso ma być mięciutkie. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.05.2012 21:04
bardzo podoba mi się ten pomysł
Magda60 04.02.2011 11:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak