Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska wieprzowina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg
cebula 2-3 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
śmietana 18-procentowa 500 ml
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska wieprzowina

Mięso dzielimy na 10-12 kotletów, które rozbijamy tłuczkiem. Solimy i smażymy na tłuszczu. Cebulę pokrojoną w krążki, smażymy, układamy na niej mięso, podlewamy lekko wodą , dodajemy przyprawy i kapustę. Dusimy na małym ogniu ok 2 godzin i zaprawiamy śmietaną. Dusimy jeszcze chwilę, podajemy gorące z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 28.04.2011 16:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak