Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w occie balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 1 szklanka
oliwa 125 ml
sól szczypta
marchew 2 szt
cebula 1 szt
ogórek 1 szt
łosoś filet 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w occie balsamicznym

Łososia kroimy w cieniutkie przejrzyste plasterki. Warzywa kroimy w cienkie paski jak do chińszczyzny. Wrzucamy wszystko do jednej miski i zalewamy octem i oliwą, dodajemy sól i pieprz. Odstawiamy na 4 godziny. Odsączamy z marynaty i wykładamy porcje na talerze, podajemy z białym pieczywem, skropione lekko oliwą i octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 03.01.2012 12:22
fajnemniam
Agnieszka/picola 31.03.2011 18:34
ciekawe
daria899 29.03.2011 21:31
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak