Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,4 kg
drożdże
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
cebula 0,3 kg
żółty ser 0,15 kg
przyprawy do smaku
masło do smażenia
olej 0,04 l
szynka 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularz

Z mąki, drożdży, jaj, oleju i mleka zarobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia.
Szynke kroimy w grubsze paski.
Na maśle dusimy pokrojoną w krążki cebulę, doprawiamy do smaku.
Na wysmarowaną blachę przekładamy ciasto, dajemy cebulę, szynkę, doprawiamy ziołami do smaku i posypujemy startym serem.
Pieczemy w temp. ok. 180 stopni przez ok. 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 11.02.2014 17:26
nowa alternatywa dla pizzy :)
ONY_za_kare 15.11.2013 11:19
uwielbiam!
adelajda 07.09.2013 10:47
uwielbiam cebularze !
Alex_M 31.07.2013 10:38
uwielbiam cebularze:)
Kate131 22.06.2011 08:41
ciekawe
Ewa111 19.04.2011 17:04
bardzo smaczne ,zrobiłam i wszystkim bardzo smakowały
ziutula
ziutula 28.02.2011 12:55
pyszna pychota i do tego barszczyk........
misiek123 24.02.2011 20:16
bardzo fajne :)
hastalavista 18.02.2011 00:23
po prostu pyszne!
Malinka 07.02.2011 22:11
Tak i smakuje równie dobrze:)
kuklik 07.02.2011 12:55
coś ala pizza
Dorota59 01.02.2011 18:55
to coś dla naszej rodzinki-lubimy cebularze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak