Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 2 plastry
szczypiorek 1/2 pęczka
sól i pieprz 1 do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowne

No więc po ugotowaniu jajek rozkrajmy je na pół, wyjmujemy żółtko do miseczki a białko zostawiamy na talerzyku, następnie do żółtek dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz szczypiorek. Ugniatamy to z majonezem/jogurtem i dosypujemy 2 szczypty pieprzu. Niektórym polecam dodać soli aczkolwiek dla mnie masa po ugnieceniu jest wystarczająco słona.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.04.2012 16:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak