Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewióreczka Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka 3 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewióreczka Agi

Jabłka obieramy,czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę.Wkładamy do miski i zasypujemy cukrem i odstawiamy.Gdy puszczą sok wbijamy jajka,wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą,grubo posiekane orzechy.Wszystko dobrze mieszamy.Wykładamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy o średnicy ok.28 cm i pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 11.05.2012 17:59
pyyyyszotki
irenka 02.01.2012 21:05
świetny deser
mala2021 23.12.2011 08:15
fajny przepis
aleksa123 21.12.2011 19:29
super przepis, pycha
Justa32 01.10.2011 16:52
smaczne
Wacław 23.09.2011 08:49
ciekawy przepis,fajna nazwa
Kuchareczekjeden 05.09.2011 20:51
sprawdzone...polecam
piotereq 03.06.2011 10:46
pycha
Rybciia 10.05.2011 14:16
super
Justyna Jussstiii 25.03.2011 09:08
extra
joanna77 21.03.2011 11:14
ciekawy przepis i jak fajniutko brzmi
kanu83 20.03.2011 22:54
fajniutka
Krystyna32 20.03.2011 15:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak