Sposób przygotowania

Warzywa umyć, ugotować do miękkości (ale nie mogą być rozgotowane), obrać ze skórki.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, drobno posiekać do dużej miski.
Obrane warzywa również pokroić w kostkę, ale nie tak drobną jak jajka. Ogórki i groszek odcedzić ze zalewy. Ogórki dość drobno pokroić, dodać z groszkiem do warzyw i jajek. Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, również dodać do całości.
Następnie dodać majonez oraz musztardę, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki, aby sałatka \'przegryzła się\'.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem oraz ozdobić natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszna klasyka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    jarzynowa zawsze schodzi do ostatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !