Sposób przygotowania

Mięso myjemy,osuszamy,oprószamy solą i pieprzem.Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.Następnie zmniejszamy ogień i dosmażamy po 5 minut z każdej strony.Mięso studzimy,kroimy na wąskie paseczki.Dymkę i rzodkiewki myjemy i kroimy na cienkie krążki.Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na talarki.Pomidora parzymy,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy.Warzywa i mięso wkładamy do salaterki,dokładnie mieszamy.Przygotowujemy sos:sok z cytryny,musztardę,sól,pieprz,cukier i oliwę dokładnie roztrzepujemy widelcem.Sosikiem polewamy sałatkę.Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !