Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z sardynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty ciasta francuskiego 4 szt
pomidor 2 szt
suszone pomidory 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sardynki 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z sardynkami

Na rozwałkowanym płacie ciasta układamy po 2-3 sardynki i po suszonym pomidorze. Posypujemy kminkiem, solą i pieprzem, składamy ciasto w pakieciki. Paczuszki pieczemy w 180 st C, aż do ciemnozłotego koloru. Pomidory kroimy w małe kawałki lub plastry, doprawiamy i posypujemy bazylią. Na każdym z talerzy układamy pomidory i ozdabiamy upieczonym ciastem. Podajemy natychmiast skropione oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 21.03.2012 08:16
ciekawe
grazia1 13.06.2011 19:12
super
daria899 05.05.2011 14:37
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak