Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koperek 4 łyżki
śmietanka 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

1 szklankę wody zagotować z kostką rosołową. Mąkę rozmieszać w kilku łyżkach zimnej wody, połączyć z bulionem, zagotować. Do sosu dodać śmietankę, posiekany koperek i masło, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi. Podawać do mięs gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.12.2013 20:41
Lubię prawie wszystko co z koperkiem.
gacopierz23 28.10.2012 14:51
lubię z jajkiem na twardo
Łukasz15 03.01.2012 11:22
pyszny
Monika193
Monika193 27.06.2011 15:10
świetny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak