Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione zapiekane z serem białym, słoniną i brukselką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 2 sztuki
ser biały 30 dag
sól do smaku
brukselka 35 dag
słonina 10 dag
masło/margaryna do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione zapiekane z serem białym, słoniną i brukselką

Mąkę przesiać, dodać jaja, rozmieszane ze szklanką wody, sól i wyrobić łyżką ciasto w misce. Kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę, zamieszać, zagotować, odcedzić. Ugotować brukselkę. Słoninę pokroić w kostkę stopić. Ser rozkruszyć. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Wymieszać kluski ze słoniną, serem, brukselką napełnić naczynie i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak