Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
serek mascarpone 25 dag
śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
woda 1 szklanka
śmietana 30% 250 ml
cukier 1 łyżka
cappuccino 60 g
cappuccino 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino

Masa: Serek wymieszać dokładnie z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać.
Wierzch: Kremówkę ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić.
Biszkopta naponczować ostudzoną posłodzoną kawą, przełożyć kremem cappuccino, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę, oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.12.2013 15:51
uwielbiam takie ciasto
bietka 17.04.2013 08:08
pyszne ciacho :)
Ewa104 23.04.2012 16:07
Lubię cappuccino,więc to coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak