Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
bułka 1 szt
mleko 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
tłuszcz 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
wasabi 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby

Wyfiletowaną rybę bez skóry moczymy w mleku przez noc. Namoczyć bułkę. Rybę, odciśniętą bułkę i posiekaną cebulę prfzepuszczamy pzez maszynkę, dodajemy jajko, wasabi, doprawiamy do smaku, wymieszać na jednolitą masę. Na posypanwej mąką deseczce formujemy kotlety, przesypujemy je tartą bułką i smażymy na złoty kolor, lub spryskane olejem pieczemy pod grillem w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 04.02.2012 23:33
smaczne
agata1722
agata1722 09.06.2011 21:20
kiedyś jadłam i są niiezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak