Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
masło 25 dag
jajko 6 szt
śliwki 70 dag
aromat waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane ze śliwkami

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i aromat. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wylać do formy wysmarowanej tłuszczem, ułożyć wypestkowane śliwki, zalać pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.11.2013 13:33
uwielbiam ciasta z owocami, a ze śliwkami najbardziej :)
IlonaAlbertos 27.07.2013 23:42
Super ciacho.
gacopierz23 26.10.2012 19:59
proste i smacznie
mirosława4 07.04.2012 16:22
pychotka
Paulina33 02.04.2012 11:45
pychotka
Wafelek2601 12.03.2012 22:01
pyszne
Iwona51
Iwona51 14.12.2011 09:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak