Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, dodając cukier. Do uzyskanej piany wlać żółtka, ubijać na puszystą masę, następnie wsypać mąkę, cukier waniliowy i proszek, dalej ubijać. Na końcu dodać roztopiony, przestudzony tłuszcz i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowane ciasto przelać do formy w kształcie babki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku w temp. 190 stopni przez 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis na przyszłe swieta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda,że to są inne święta bo bym upiekła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszna! Mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !