Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
mąka 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
koperek 3 łyżki
ocet winny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i zagotować. Następnie odcedzić. Podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać łyżkę octu i gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Dodać koperek, przyprawić do smaku solą i octem. Podawać do mięs na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.07.2013 13:27
Smaczna kapustka.
gacopierz23 24.10.2012 20:52
uwielbiam taka szczególnie młodą
Iwona51
Iwona51 16.01.2012 10:30
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak