Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
włoszczyzna 1-2 szt
zielenina 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół domowy

1. kurczaka oczyścić, umyć wsadzić do garnczka, zalać wodą, jak się zagotuje wyjąć szumowiny - żeby był klarowny, wsadzić włoszczyznę i dużo zieleniny, przyprawić do smaku, gotować na małym ogniu, żeby rosół tylko mrugał
2. na żeliwnej płycie podsmażamy (przypalamy) cebulę dodajemy ją do rosołu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.03.2013 12:21
pyszny ten rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak