Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogo ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
ziemniaki ugotowane 0,5
ser biały 0,5
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogo ruskie

Przygotować farsz: ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść tłuczkiem.
Dodać ser i całość rozgnieść.Cebulę obrać i zrumienić w odrobinie tłuszczu.
Podsmażoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej, wymieszać, dodać przyprawy, wymieszać.Przygotować ciasto: do miski wsypać mąkę, sól, dodawać wode wyrabiając ciasto. Ugnieść dokładnie, cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub kubkiem (będą większe), nakładać farsz i zaklejać.
Wrzucać do wrzątku, po tym jak wypłyną gotować kilka minut.
Podawać z podsmażoną cebulką, posypane pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 25.09.2011 00:48
uwielbiam ruskie
iwona332 23.09.2010 23:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak