Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sezamie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 0,5 kg
sok z cytryny 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sezam 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sezamie

Filety rybne umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce. Następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.06.2013 22:57
Podoba mi się to połączenie.
gacopierz23 22.10.2012 13:48
chrupiąca
Łukasz15 31.08.2012 12:40
Smaczna
Iwusia 29.03.2012 23:12
smakowita musi byc
Monika193
Monika193 22.10.2011 23:39
musi być pyszna
Zoso 20.06.2011 21:20
wygląda dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak