Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i dusimy ok. 15 minut aż grzyby zmiękną.
Do garnka wlewamy ok. 2 łyżki oleju i stawiamy na palnik. Do rozgrzanego oleju wsypujemy ryż i kurkumę i mieszamy przez ok. 2 minuty. Następnie dolewamy szklankę bulionu, mieszamy i czekamy aż się wchłonie. Powtarzamy z pozostałymi 4 szklankami bulionu. Pod koniec dodajemy pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem.
Wyłączyć palnik i pozostawić pod przykryciem ok. 5 min. jeszcze, aby ryż \'doszedł\'.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super, uwielbiam risotto
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !